3 st små aubergine
Riven mozzarella
1 st gul lök
2 - 3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
En skvätt vinäger
Timjan
Oregano
1 st tärning grönsaksbuljong
2 frp krossade tomater
1 tsk socker
Svartpeppar
3 dl creme fraiche
1 dl riven mozzarella
1 dl parmesan
Finmald svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader
Skala auberginen och skiva den tunt. Lägg på en plåt och häll över lite olivolja och salt. Sätt in i ugnen i ca 5-10 min eller när auberginen fått lite färg.
Hacka löken och vitlöken. Stek tillsammans med tomatpurén, kryddorna och vinägern.
Häll i de krossade tomaterna, buljongen, lite vatten och socker.
Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.
Blanda creme fraiche med mozzarella, parmesan och svartpeppar.
Varva aubergine, tomatsås, ostsås och riven mozzarella. Bottna med tomatsås och toppa med extra parmesan.
Ställ in i ugnen i 20-30 min eller tills gratängen fått en fin yta:)
Servera med ris, och njuuut