Snabblagad middag eller lunch med mjuka tortillabröd fyllda med en kryddig och smakrik bönröra, picklad rödlök, krispig kål och majo.
Original recept från www.koket.se av Siri Barje
Oct. 6, 2022
2 färdigkokta svarta bönor
1 gul lök
4 vitlök
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
4 msk rapsolja
Salt
2 rödlök
0.5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
2 dl vatten
0.5 rödkål
65 g babyspenat
2 dl vegansk majonnäs
1 msk sriracha
1 limefrukt
50 g tortillachips
4 stora tortillabröd
Skölj bönorna noggrant.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök mjuka i oljan, tillsätt bönor och kryddor.
Koka på svag värme i ca 20 minuter till en röra, smaka av med salt.
Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva rödlöken. Häll lagen över rödlöken i en skål och låt svalna.
Blanda majonnäs med sriracha och limesaft. Smaka av med salt.
Strimla kålen tunt.
Ta ett bröd, lägg på bönröra, kål, rödlök, spenat och majonnäs. Toppa med tortillachips för krispighet och rulla ihop. Dela på mitten och ät!