Saftiga och fluffiga kanelbullar som man aldrig tröttnar på!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 25, 2024
50 g jäst
5 dl mjölk
16 dl vetemjöl special
200 g smör
2 dl strösocker
2 tsk salt
3 tsk stött kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
2 st ägg
Pärlsocker
Värm mjölken och smöret till 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör om. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Häll i mjölet men spara ca ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 8 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 40 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda lite grann.
Kavla ut degen till en stor rektangel som är ca 1 cm tjock.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på den utkavlade degen. Vik degen på mitten och skär ca 1.5 cm breda 'band' och snurra ihop till önskad form. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225.C.
Pensla bullarna med ägg och grädda sedan mitt i ugnen, 5-10 minuter.