Med risk för att låta dryg så vill jag ändå ge mig själv en high five för denna dundermiddag! Fem av fem toasters. Magisk kombination av smaker 🔥 Alla i familjen älskade detta, allt förutom gremolatan som barnen vägrade 😅 För två vuxna, en 4,5 åring, en 2 åring och en matlåda:
Original recept från www.instagram.com
Sept. 25, 2024
500 g körsbärstomater
6 st vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
2 tsk örtagårdskrydda
0.5 tsk salt
0.5 dl finhackad bladpersilja
Zest från en citron
3 msk olivolja
Salt
500 g risottoris
1 st silverlök, finhackad
2 l vatten
4 msk fond
2 msk olivolja
25 g smör
2.5 dl finriven parmesan
Salt
Blanda ihop tomater, vitlök, olivolja, örtagårdskrydda och salt i en ugnsform och kör in i ugnen på 150 grader. Låt gå ca 40 minuter, blanda ett par gånger under tiden. Höj värmen till 250 och kör ca 20 minuter till.
Blanda ihop gremolata ingredienserna i en skål och smaka av med salt.
Värm vatten och fond i en kastrull tills det sjuder. I en stekpanna, tillsätt olivolja och stek lök tills mjuk. Tillsätt ris och blanda runt.
Sleva i buljongen, en eller två slevar i taget, och låt puttra ihop under omrörning. Fortsätt tills riset är klart.
Dra av från värmen och blanda ner smör och parmesan. Smaka av med salt.
Sleva upp risotton på tallrikar, toppa med tomaterna, gremolata och extra olivolja.