Mina runda chokladhavrekakor har blivit chokladhavrekaka i en form med massa Nutella i.
Original recept från www.instagram.com av @barrgatansbakstuga
Sept. 24, 2024
150 g smör
2.5 dl havregryn
1.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1.5 dl socker
1 krm salt
1 burk nutella (valfri mängd)
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20x20 ca (går med större eller mindre form också).
Jag använde matberedare så börja med att vispa smör, socker och havregryn till en smulig deg.
Blanda kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda sedan i det smörblandningen och blanda till en deg.
Tryck ut halva degen i formen och bred sedan valfri mängd nutella på och tryck/lägg sedan på resten av degen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Ta ut dom ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Ha eventuellt flingsalt på om du vill.