Scampi-pasta med pesto och vispad citronricotta!!! Det var dags för en ny pasta, och den här klättrar rakt upp på topplistan. Spara och laga så fort ni får möjlighet, kanske redan till helgen?
Oct. 5, 2022
400 g pasta
0.5 st röd färsk chili
2 st klyftor vitlök
400 g färdigkokt scampi (asc-märkta)
3 st dl vispgrädde
Salt, peppar
Pastavatten
1 st sats pesto (recept nedan)
1 burk ricotta
Citronzest fran 1 citron + lite saft om man vill ha mer citronsmak
50 g cashewnötter eller valnötter
2 st vitlöksklyftor
Ca 1 och 1/2 dl riven parmesanost
Salt, peppar 1 kruka basilika
Lite mer än 1/2 dl olivolia
Mixa allt till peston i en matbredare. Hacka chili och vitlök, stek i olivolja en liten stund. Sätt på pastavatten och häll i massa salt, lägg i pastan när vattnet kokat upp.
Lägg i scampin bland vitlöken och chilin, fräs en stund. Häll sedan i peston och grädde, låt puttra. Sno lite pastavatten från pastan till såsen, puttra, puttra. Lägg även i lite riven parmesan och peppar.
Vispa ricotta med citronzest (och kanske saft) så den blir lite fluffig, salta och peppra. När pastan är klar häller du över den i såsen, vänd runt och sen toppar vi. Pasta med scampi, vispad citronricotta och lite mer parmesan! Yes det var allt, nu är det bara att hugga in.