Sugen på att laga mer vegetariskt men dålig fantasi och vet knappt vart du ska börja? Då kan jag tipsa om denna Grekiska Vegoplåt med Fetaost som är både god och enkel att laga. Bra för både kropp och klimat att försöka peta in lite vegetariska rätter lite då och då dessutom
Sept. 21, 2024
1 st roasted veggies greek tray marinad @farmersandchefs.se
500 g potatis
200 g svamp eller zucchini
150 g rödlök
120 g röd paprika
1 st citron
230 g stora vita bönor (1 förp)
1 - 2 st fp fetaost (eller växtbaserat alternativ)
Till servering:
Oliver
Babyspenat
Tzatziki? 😋
1. Sätt ugnen på 200 grader och skär potatis (behåll skalet), svamp eller zucchini, rödlök, paprika och citron i medelstora klyftor och lägg i en skål. Häll över marinaden och vänd runt ordentligt så allt tar smak.
2. Lägg sedan allt på en plåt tillsammans med bönorna och tillaga 20-25 minuter (tills potatisen känns nästan klar).
4. Ta ut plåten och lägg fetaosten i mitten av grönsakerna. Strö över oregano och svartpeppar, ringla över olja. Sätt in i ugnen 10 minuter tills osten blivit varm.
Servera direkt med tex oliver & babyspenat och varför inte en tzatziki till? 😋