Detta FISH TACO receptet måste du bara testa! Jag skippade min vanliga lime/vitlöksmajonnäs och testade istället Jalapeño- & Lime Mayo + Chipotle Mayo @santamariasverige och det var inte alls fel! Jättegoda båda två 👌🏻Tillsammans med rödkålssallad och riktigt god mango- & avokadosalsa nedan blev det en fantastisk god helhet!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 21, 2024
200 g rödkål
0.5 st grapefrukt
Några droppar olivolja
Salt och svartpeppar
250 g mango
2 st avokador
1 st röd chili
0.5 st rödlök
1 st lime, pressad
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Koriander
600 g fisk tex torskfilé eller torskrygg
1 dl vetemjöl
1 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 - 2 st ägg
2 dl panko
Övriga tillbehör: fetaost, såser, tortillabröd, rädisor, picklad rödlök, gurka och lite smulade nachos på toppen
Skiva kålen tunt, pressa grapefrukten och häll saften över kålen. Skvätt över lite olja. Krydda med salt och peppar och massera så att smakerna går ihop. Låt stå.
Tärna mango och avokado och lägg i en skål, blanda ner finhackad chili och rödlök. Ha i lime + olja, smaka av med salt och peppar. Toppa med lite hackad koriander.
Blanda vetemjöl och kryddor i en skål. Vispa ägg i en annan. Häll panko i sista. Skär fisken i 'tum' bitar och blanda i vetemjölmix, ägg och till slut panko. Fritera/stek eller airfrya till minst 52 grader.
Servera med tortillas, grönsaker och den picklade rödlöken som är bäst att fixa tidigare under dagen.