Hasselbackspotatis med tryffelmajonnäs, riven parmesan och friterad persilja!!! En perfekt liten munsbit, eller som tillbehör till grillmiddagen
Oct. 5, 2022
Potatisar (relativt små)
Olivolia
Brynt smör (mycket pga gott)
Salt, peppar
Till tryffelmajonnäs
Ca 1 dl majonnäs (egen eller hellmann's)
Ca 1/2 di creme fraîche
Tryffelolja
Salt, peppar
Persilia
Rapsolja
Parmesanost
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisarna tunt, men inte hela vägen igenom. Lägg i en form och häll över olivolja och brynt smör, blanda runt, salta och peppra.
Sätt sedan in i ugnen tills de blivit mjuka (tog ca 40 min för mina potatisar). Under tiden gör vi tryffelmajo! Blanda ihop alla ingredienser och smaka av tills du är nöjd.
När potatisarna blivit klara behöver dem svalna en stund, så då kan vi fritera persilja enkelt genom att värma upp rapsolja till typ 160-180 grader, och lägga i persiljan ca 15-20 sekunder så blir den frasig. Sen toppar vi! Potatis, tryffelmajonnäs, friterad persilja och riven parmesan. HUR GOTT SOM HELST JU 🥰✨