En klassisk italiensk gryta fylld av otroliga smaker!
Sept. 21, 2024
1 kg kycklinglÄrfilé (fryst eller fÀrsk)
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 msk tomatpuré
2 st tomater
2 st paprikor
2 st morötter
2 dl rött vin
400 g krossade tomater
2 dl kycklingbuljong, eller 2 tÀrningar
Chiliflakes
Vitlökspulver
Paprikapulver
Torkad timjan
Torkad oregano
Finhackad bladpersilja
Olivolja
Salt & peppar
Hacka ner alla grönsaker. Krydda kycklingen med kryddorna och salt, peppar. Koka upp kycklingbuljongen
Ner med olivolja i en gryta. Bryn kycklingen tills den fÄtt fÀrg. LÀgg sedan över kycklingen pÄ ett fat
FrÀs grönsakerna tills de fÄtt lite fÀrg, salta och peppra. Ner med tomatpuré. LÀgg tillbaka kycklingen och hÀll sedan i rödvin. LÄt reducera ner och gÄ sedan i med de krossade tomaterna och kycklingbuljongen + chiliflakes
Koka sedan pÄ lÄg vÀrme under lock i 2-3 timmar
Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med vad du vill, ris/pasta/potatis. Toppa med den finhackade persiljan!