đĄTips: Det fungerar lika bra med andra âköttigaâ fiskar ocksĂ„, exempelvis torskfilĂ©, sej eller torskrygg.
Sept. 20, 2024
300 g koljafilé
1 msk smör
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk finhackad rödlök
1.5 dl crĂšme fraiche
1.5 dl vispgrÀdde
0.5 st fiskbuljongtÀrning
Citronpeppar
Salt
SÀtt ugnen pÄ 200°C.
SkÀr filéerna i önskade bitstorlekar och krydda med salt och lÀgg i en smord ugnsform.
SÄsen: Bryn dill, persilja och rödlök i smöret 3-5 minuter. TillsÀtt crÚme fraiche, grÀdde och buljongtÀrning och lÄt koka upp.
HÀll sÄsen över fisken och stek i ugnens mitt (20 minuter brukar rÀcka).
Ta ut fisken och lÄt stÄ nÄgra minuter tÀckt med aluminiumfolie innan servering.
Servera koljafilĂ©n med potatis â kokt, pressad eller mos â eller ris.