En läcker kombination av tiramisu och brownies.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 20, 2024
225 g smör
400 g 70 % mörk choklad, grovt hackad
40 g kakao
120 g vetemjöl
5 st ägg
140 g brunt farinsocker
200 g strösocker
0.5 tsk salt
2 msk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
250 g mascarpone
2.5 dl vispgrädde
50 g strösocker
0.25 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
2 msk kakao
Värm ugnen till 175.C.
Klä en 23 x 33 cm ugnsform med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en liten kastrull.
Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Om värmen från smöret inte smälter chokladen helt, sätt tillbaka kastrullen över värmen i ca 10 sekunder och rör om tills den smält.
Ställ chokladblandningen åt sidan för att svalna.
Sikta vetemjöl och kakaopulver i en liten skål.
Vispa ägg, socker, salt, snabbkaffe och vaniljsocker riktigt fluffigt med elvisp i en bunke.
Använd en slickepott och vänd ner den kylda chokladblandningen i äggblandningen.
Tillsätt mjöl och kakao, vänd ihop det försiktigt med slickepotten.
Häll smeten i formen och jämna till smeten med en sked.
Grädda tills toppen ser något sprucken ut och känns mjuk vid beröring, cirka 35 minuter.
Låt svalna helt på galler innan du toppar med tiramisu-fluffet.
Häll i mascarpone, grädde, socker, salt, vaniljpulver och snabbkaffe i en bunke. Vispa med elvisp på hög hastighet tills fluffet har fått en bra konsistens, ca 1-2 minuter.
Toppa brownien med tiramisu-fluffet. Använd en spatel för att jämnt fördela fluffet i ett jämnt lager.
Pudra på ett lager med kakao över hela kakan.
Skär i bitar och servera eller förvara i kylen tills den ska serveras.