Tiramisu-brownies

En läcker kombination av tiramisu och brownies.

Original recept från www.instagram.com

Foodbakinghomelife

Sept. 20, 2024

Ingredienser

Brownie

225 g smör

400 g 70 % mörk choklad, grovt hackad

40 g kakao

120 g vetemjöl

5 st ägg

140 g brunt farinsocker

200 g strösocker

0.5 tsk salt

2 msk vaniljsocker

1 msk snabbkaffe

Tiramisu-Fluff

250 g mascarpone

2.5 dl vispgrädde

50 g strösocker

0.25 tsk salt

1 msk vaniljsocker

1 msk snabbkaffe

Till pudring

2 msk kakao

Gör så här

Värm ugnen till 175.C.

Klä en 23 x 33 cm ugnsform med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en liten kastrull.

Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Om värmen från smöret inte smälter chokladen helt, sätt tillbaka kastrullen över värmen i ca 10 sekunder och rör om tills den smält.

Ställ chokladblandningen åt sidan för att svalna.

Sikta vetemjöl och kakaopulver i en liten skål.

Vispa ägg, socker, salt, snabbkaffe och vaniljsocker riktigt fluffigt med elvisp i en bunke.

Använd en slickepott och vänd ner den kylda chokladblandningen i äggblandningen.

Tillsätt mjöl och kakao, vänd ihop det försiktigt med slickepotten.

Häll smeten i formen och jämna till smeten med en sked.

Grädda tills toppen ser något sprucken ut och känns mjuk vid beröring, cirka 35 minuter.

Låt svalna helt på galler innan du toppar med tiramisu-fluffet.

Häll i mascarpone, grädde, socker, salt, vaniljpulver och snabbkaffe i en bunke. Vispa med elvisp på hög hastighet tills fluffet har fått en bra konsistens, ca 1-2 minuter.

Toppa brownien med tiramisu-fluffet. Använd en spatel för att jämnt fördela fluffet i ett jämnt lager.

Pudra på ett lager med kakao över hela kakan.

Skär i bitar och servera eller förvara i kylen tills den ska serveras.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.