En krämig fisksoppa med fänkål och räkor som är otroligt god.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 19, 2024
300 g lax- och torsktärningar
420 g handskalade räkor
500 g potatis
1 st gul lök
1 st fänkål
3 st vitlöksklyftor
3 st morötter
5 dl 4% milda mat
2 dl mjölk
1 dl äppelmust
0.5 krm cayennepeppar
Salt
Peppar
2 st fiskbuljongtärningar
0.5 knippe finhackad gräslök
2 msk fryst dill
2 msk matolja
Skär morötter i ca två centimeter stora bitar, skiva löken tunt, finhacka vitlöken. Skala och skär potatis i lagom stora bitar.
Skär bort roten på fänkålen, dela och skiva i tunna skivor.
Fräs morot, fänkål, lök och vitlök i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
Tillsätt äppelmust, mjölk, grädde och fiskbuljongtärningar.
Låt grytan sjuda i några minuter.
Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Lägg i potatisen och sjud i cirka 7 minuter.
Tillsätt fisken när 4–5 minuter återstår.
Sila av räkorna och vänd ner i grytan. Blanda i gräslök och dill.
Toppa med lite räkor och lite persilja (Valfritt).
Servera.