En umamistinn och ganska salt biffwok med ingefära, soja och tjock oystersauce. Supersnabbt och jättegott!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 18, 2024
1 kg lövbiff
2 - 3 tsk svartpeppar från kvarn
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
2 msk sesamolja till stekning
4 st gula lökar, skalade och skivad i båtar
1 st gul paprika, strimlad
2 st röda paprikor, strimlade
0.5 st vitlök solo/2 vitlöksklyftor, rivna
2 st * 4 cm riven ingefära
1 st bunt grönkål
1 dl vatten
3 msk kinesiska soja
3 msk oystersås
8 port ris
Strimla biffen och vänd runt i en bunke med svartpeppar, salt och potatismjöl. Låt stå 10 min.
Koka ris.
Stek köttet snabbt i sesamolja tills det fått fin färg. Lägg över på en tallrik. Stek lök, paprika, vitlök och ingefära (akta så du inte bränner).
Riv grönkålen i bitar och lägg i.
Lägg tillbaka köttet och häll på vatten, soja och oystersås, låt precis koka ihop och smaka av.
Servera med ris.