400 g pasta
4 - 5 st vitlöksklyftor
Typ 400 gram små tomater
1 kruka basilika
En skvätt vitt vin
Salt, peppar
Parmesanost
Smör
Olivolja
Halloumi
Pesto (hemgjord eller köpt)
Koka upp pastavatten med massa salt. Skiva vitlöken tunt och fräs på i massa olivolja, häll sedan i tomaterna. Låt fräsa en stund och häll sedan over lite vitt vin och låt reducera. När pastan kokat några minuter snor vi lite pasta vatten ner bland tomaterna och häller i basilikan.
Här är det lagom att börja steka halloumin. Stek tills önskad färg och häll sedan over pesto efter tycke och smak.
När pastan är klar häller du över den bland tomaterna, i med mer pastavatten om det behövs så du får en krämig sås. En rejäl klick smör, riven parmesanost och massa svartpeppar! Sedan är det bara att servera. Pasta, halloumi, lite extra parmesan och peppar.