De här vaniljrutorna gör succé på höstens alla fikastunder. Baka & bjud & njut! 🫐🤍
Original recept från www.instagram.com
Sept. 18, 2024
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 nypa salt
7 dl créme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl blåbär
Florsocker
Ställ ugnen på 200 grader. Klä en långpanna eller en form med högre kanter, med bakplåtspapper. Mixa ihop alla ingredienser till degen i en matberedare eller med elvisp.
Tryck ner hälften av degen i formen.
Vispa ihop fyllningen med en elvisp, ej blåbär. Häll över degen. Fördela där efter blåbär & avsluta med smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
Låt svalna helt, pudra på florsocker & skär i rutor & Njut! förvara i kylskåpet, går att frysa!