Ett helt annat sätt att laga moules à la marinière där brödsmulorna kokar med musslorna för att reda såsen.
Oct. 10, 2024
6 l skrubbade, blötlagda musslor
350 g finhackad lök
110 g smör
4 dl torrt vitt vin eller 3 dl torr vit vermouth
120 g fint torrt rivebröd av vitt bröd
8 msk hackad persilja
0.13 tsk peppar
1 st lagerblad
0.25 tsk timjan
0.75 dl hackad persilja
Fräs löken sakta i smöret i ca 10 minuter, tills den är mjuk och genomskinlig men inte brynt.
Rör i alla ingredienser, lägg på locket och sjud mycket sakta i 10 minuter. Rör om då och då, så att blandningen inte bränner vid. Ta bort lagerbladet.
Lägg i musslorna. Lägg på lock och skaka omkring dem i kitteln. Sätt dem över stark värme och skaka omkring dem då och då, tills skalen öppnar sig.
Lägg upp musslor och spad i djupa tallrikar, strö på persilja och servera.