En godare söndag inspirerad av Mats Westergen här i appen. Jag använde också Boursin färskost med vitlök och örter men kombinerade även kalvfond med kantarellfond från senaste SMAKBOX Smakfavoriter i grytan. Magiskt god!
Sept. 15, 2024
600 g lövbiff i strimlor
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, skivade
2 dl svamp tex kantareller i mindre bitar
0.5 - 1 tsk chili flakes
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde blandat med matlagning
150 g boursin vitlök & örter eller annan färskost
1 - 2 msk färsk gräslök, fint skuren
1 - 2 msk färsk persilja, finhackad
Citronsaft
Salt & peppar
Smör till stekning
1. Börja med att steka lövbiffen härligt krispig. Ställ åt sidan, täck för så den håller sig varm.
2. Fräs på gul lök, svamp, vitlök och chili flakes och stek dem mjuka utan att ta färg,
3. Slå på vinet och låt det koka bort.
4. Slå på grädde, färskost och dijonsenap & fonden. Rör tills färskosten smält helt och hållet. Låt sjuda på svag värme, 10-15 min.
5. Vänd ner lövbiten, gräslöken & persiljan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med någon sorts potatis eller ris!