En godare söndag inspirerad av Mats Westergen hÀr i appen. Jag anvÀnde ocksÄ Creme Bonjour fÀrskost med vitlök och örter men kombinerade Àven kalvfond med kantarellfond frÄn senaste SMAKBOX Smakfavoriter i grytan. Magiskt god!
Sept. 15, 2024
600 g lövbiff i strimlor
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, skivade
0.5 - 1 tsk chili flakes
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
5 dl matlagningsgrÀdde eller vispgrÀdde blandat med matlagning
150 g boursin vitlök & örter eller annan fÀrskost
1 - 2 msk fÀrsk grÀslök, fint skuren
1 - 2 msk fÀrsk persilja, finhackad
Citronsaft
Salt & peppar
Smör till stekning
1. Börja med att steka lövbiffen hÀrligt krispig. StÀll Ät sidan, tÀck för sÄ den hÄller sig varm.
2. FrÀs pÄ gul lök, vitlök och chili flakes och stek dem mjuka utan att ta fÀrg,
3. SlÄ pÄ vinet och lÄt det koka bort.
4. SlÄ pÄ grÀdde, fÀrskost och dijonsenap & fonden. Rör tills fÀrskosten smÀlt helt och hÄllet. LÄt sjuda pÄ svag vÀrme, 10-15 min.
5. VÀnd ner lövbiten, grÀslöken & persiljan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med nÄgon sorts potatis eller ris!