Ca 60 minuter

TAGLIATA PÅ ROSTAS, PARMESANPOTATIS & ROSTAD VITLÖKSSÅS 🍅🌿

Tagliata en riktigt god italiensk kötträtt som inspirerats av Jennie Walldén. Receptet räcker till 4-6 personer.

Original recept från www.instagram.com

I min syrras kök

Sept. 14, 2024

Ingredienser

För potatisen

1 kg fast potatis, här estelle

1 - 2 msk smält smör eller smör-och rapsolja

1 dl riven parmesan (ca 50 g)

1 dl panko

För köttet

1 kg rostas

Salt

Svartpeppar från kvarn

För salladen

1 st påse ruccola

50 g riven parmesan

400 g babytomater

Olivolja, salt

50 g pinjenötter

Crema de balsamico / balsamvinäger

Sås

0.5 st vitlök solo (ca 3 klyftor)

2 dl majonnäs

2 msk créme fraîche

Lite salt

Gör så här

Ta fram köttet i tid, i alla fall 1 timme innan det ska stekas.

Sätt ugnen på 150°.

Skiva upp vitlök och häll lite olivolja i en form (som du sedan använder till potatisen) lägg i vitlöken och rosta till gyllene, ca 15 min.

Rosta pinjenötterna i en torr panna.

Halvera potatisarna och lägg i en skål. Häll på smör. Blanda runt och häll på finriven parmesan och panko.

När vitlöken är klar höj ugnstemperaturen till 200° och rosta potatis.

Mixa vitlök, majonnäs och créme fraîche med en stavmixer till en sås.

Börja med köttet. Torka av och putsa eventuellt. Salta och peppra ordentligt runt om. Stek fin yta i en riktigt het panna.

Sänk ugnstemperaturen till 125° (potatisen kan stå kvar).

Sätt en termometer i köttet och stek till 56°. När köttet når 56, låt vila under folie minst 10 min. Baka under tiden tomaterna med lite olivolja och salt.

Lägg ruccola på en stor skärbräda. Grovriv eller flaga parmesan.

Skär upp köttet och lägg det på ruccolan.

Lägg upp tomaterna. Ringla på sås och balsamico, strössla över parmesan och pinjenötter. Servera med potatisen på sidan.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.