Tagliata en riktigt god italiensk kötträtt som inspirerats av Jennie Walldén. Receptet räcker till 4-6 personer.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 14, 2024
1 kg fast potatis, här estelle
1 - 2 msk smält smör eller smör-och rapsolja
1 dl riven parmesan (ca 50 g)
1 dl panko
1 kg rostas
Salt
Svartpeppar från kvarn
1 st påse ruccola
50 g riven parmesan
400 g babytomater
Olivolja, salt
50 g pinjenötter
Crema de balsamico / balsamvinäger
0.5 st vitlök solo (ca 3 klyftor)
2 dl majonnäs
2 msk créme fraîche
Lite salt
Ta fram köttet i tid, i alla fall 1 timme innan det ska stekas.
Sätt ugnen på 150°.
Skiva upp vitlök och häll lite olivolja i en form (som du sedan använder till potatisen) lägg i vitlöken och rosta till gyllene, ca 15 min.
Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Halvera potatisarna och lägg i en skål. Häll på smör. Blanda runt och häll på finriven parmesan och panko.
När vitlöken är klar höj ugnstemperaturen till 200° och rosta potatis.
Mixa vitlök, majonnäs och créme fraîche med en stavmixer till en sås.
Börja med köttet. Torka av och putsa eventuellt. Salta och peppra ordentligt runt om. Stek fin yta i en riktigt het panna.
Sänk ugnstemperaturen till 125° (potatisen kan stå kvar).
Sätt en termometer i köttet och stek till 56°. När köttet når 56, låt vila under folie minst 10 min. Baka under tiden tomaterna med lite olivolja och salt.
Lägg ruccola på en stor skärbräda. Grovriv eller flaga parmesan.
Skär upp köttet och lägg det på ruccolan.
Lägg upp tomaterna. Ringla på sås och balsamico, strössla över parmesan och pinjenötter. Servera med potatisen på sidan.