En familjefavorit med kyckling, broccoli och cheddar i en krämig sås.
Original recept från www.instagram.com av @emiliasmatinspo
Sept. 13, 2024
800 g kycklinglårfilé
Salt och svartpepppar från kvarn
0.5 st riven vitlök solo/2 klyftor
1 - 2 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
150 g riven cheddarost (här skotsk från allerum)
1 msk kycklingfond
0.25 st riven muskotnöt (ca nöt)
450 g fryst broccoli
400 g pasta
Starta en stor kastrull med rikligt med saltat pastavatten och lägg i pastan när vattnet kokar. När ca 4 min återstår, höj värmen och lägg i den frysta broccolin. Häll redan av allt i ett durkslag.
Medans pastan kokar skär kycklingen i munsbitar, salta och peppra rejält. Ta en stor panna, t ex traktörpanna, stek kycklingen i lite smör och riv i vitlök.
För en bottenredning i samma panna när kycklingen är nästan klar, gör ett utrymme i mitten och lägg i 1-2 msk smör. När det är smält lägg i 1 msk vetemjöl. Blanda väl och häll på ca häften av grädden och blanda runt tills redningen löst sig.
Häll på resten av grädden och mjölken. Häll i kycklingfonden och låt alltsammans puttra en stund så kycklingen blir helt klar. Häll i cheddarost, riv i muskot och smaka av.
När allt är klart häll i pasta och broccoli.