Enkel, fräsch och somrig nudelsallad med krispiga grönsaker som rödkål, sockerärter och morötter. Toppa med rostade cashewnötter.
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
0.5 kruka färsk koriander
3 dl cashewnötter
250 g risnudlar
2 limefrukt
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 msk rörsocker
5 färsk ingefära
1 vitlök
200 g rödkål
75 g sockerärtor
1 morot
3 salladslök
1 röd chilifrukt
Rosta nötterna i torr panna till de får lite färg. Låt svalna.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj sedan i iskallt vatten tills de är helt genomkalla. Låt droppa av ordentligt i durkslag.
Lägg zest och limesaft i en bunke. Häll i soja och sesamolja, socker och riv i ingefära och vitlök. Rör samman väl.
Strimla rödkålen så tunt du kan, gärna med en mandolin. Lägg kålen i bunken med dressingen och blanda. Tillsätt nudlarna och låt dra.
Strimla sockerärter på längden och hyvla morot med en potatisskalare. Lägg i bunken med rödkål och nudlar. Blanda väl.
Skiva salladslöken och chilin tunt samt strimla koriander och lägg i bunken. Blanda runt.
Lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med cashewnötter. Servera och njut!
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din goda nudelsallad! /Köket-redaktionen