Här du en härligt kryddig kycklingburgare panerad med Doritos med ostsmak, penslad med ett kryddigt smör, serverad med en coleslaw , chipotlemajonnäs, picklad gurka och hot sauce. Vill du förenkla receptetet kan du skippa smöret. Paneringen får du även hantera varsamt då chipspaneringen är lite känslig.. MEN den här burgaren är riktigt god och saftig så den är värd strulet 😉
Original recept från www.instagram.com
Aug. 30, 2025
500 g kycklinginnerfiléer
2.5 dl buttermilk/ 2,5 dl gammaldags mjölk + 1 msk hot sauce (santa maria pepper sauce eller piri piri) + 1 msk äppelcidervinäger
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 st påse doritos
1 msk chipotlepaste
1.5 dl majonnäs
Salt
1 tsk socker
1 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
0.5 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 st påse råkost eller annan strimlad kålsallad á 250 g
1 st liten rödlök, strimlad eller finhackad
2 - 3 msk smält smör
2 tsk muscovadosocker
1 tsk cayennepeppar
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk chilipulver
0.25 tsk paprikapulver
Potato rolls/briochebröd
Dillpicklad gurka (skivad)
Hot sauce
Gör coleslaw och chipotledressing och ställ i kylen, ta ut strax innan du ska äta.
Låt kycklingbitarna ligga i den smaksatta mjölken ett tag, kanske någon timme i kylen.
Krossa doritosen i en påse och lägg i en skål. Fördela även mjölet i en skål och vispa äggen i en tredje.
Stek på bröden lite snabbt i en torr stekpanna och lägg åt sidan.
Plocka ut kycklingen, ta en bit i taget, låt den rinna av lite och doppa/rulla runt i mjöl, ägg och sedan i doritosen. Fritera några bitar åt gången i en stekpanna eller fritös (oljan ska ha ca 160 i temp)
Smält smöret & lägg till kryddorna. Lägg upp på ett galler och pensla på kryddsmöret (kan uteslutas)
Sätt ihop din burgare: bröd, slaw, 2-3 kycklingbitar, chipotle majonnäs, extra hot sauce, pickle och bröd. ENJOY.