Köttfärsgratäng med soltorkade tomater och fetaost, denna gjorde jag igår och blir ett gäng lunchlådor, passar fint att frysa med.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 12, 2024
6 portioner pasta
800 g köttfärs
2 - 3 st hackade gula lökar
3 st hackade vitlöksklyftor
2 burk krossade tomater
2 st buljongtärningar
2 msk tomat pesto
Ev örter (ramslök, basilika, persilja)
1 burk creme fraiche feta soltorkad tomat
2 dl naturell cremefraiche
Körsbärstomater
Fetaost
Salt och peppar
Koka pastan lite kortare än anvisning, häll av och lägg i form.
Bryn köttfärsen, låt lök och vitlök fräsa med öste.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop, smaka av.
Blanda köttfärssåsen med pastan.
Vispa ihop Cremefraicherna. Krydda med salt och peppar.
Bred det över i formen, toppa med tomater och fetaost.
Gratinera på 200gr i ca 20-25 min.
Servera med sallad.