Spicy sesame pork ramen - Jennie Walldéns goda nudelsoppa med fläskfärs, sesam, ägg och böngroddar.
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
1.5 l kycklingbuljong
2 dl vatten
2 msk risvinäger
2 msk mirin
5 ingefära
5 msk japansk soja
5 msk sesamolja
Salt
4 ägg
0.5 dl neutral matolja
4 vitlök
2 röd chilifrukt
3 msk sesamfrön
300 g fläskfärs
400 g ramennudlar
4 salladslök
1 stor näve färska böngroddar
140 g bladspenat
Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.
Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.
Under tiden buljongen och äggen kokar, fräs vitlök, 1 chili och sesamfrön i matolja till vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.
Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.
Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.
Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast!