En mustig lasagne-soppa med salsiccia och vispad ricotta med örter.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 11, 2024
500 g blandfärs
3 st salsiccia korvar med vitlök och örter (ica)
5 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st klick smör till stekning
1 l kycklingbuljong (2 st tärningar + vatten)
400 g pastasås (classico barilla)
2.5 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2.5 dl matlagningsgrädde
1 st näve färsk spenat (valfritt)
Salt
Svartpeppar
5 dl mafalda corta (pasta)
1 st förpackning ricotta
0.5 st förpackning fryst persilja
Lite färsk persilja
Lite chiliflakes
Häll i lite smör i en gryta. Snitta upp korvarna och töm ut innehållet i en gryta tillsammans med blandfärsen. Stek tills det är nästan är brynt.
Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs tills den börjar mjukna.
Tillsätt tomatpuré, pastasås, kycklingbuljong, basilika, oregano, rosmarin, timjan, vitlökspulver, lökpulver och smaka av med salt och peppar.
Låt koka upp och tillsätt sedan pastan. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 min. Ta av grytan från plattan, häll i matlagningsgrädden och rör om.
Vispa ricottan med elvisp i ca 1 minut och blanda i fryst persilja.
Häll soppan i en skål och lägg en skopa av ricottan ovanpå. Toppa med lite färsk persilja och lite chiliflakes.
Servera.