Jennie Walldén bjuder på asiatiska smaker. Färska vårrullar fyllda med kyckling, räkor och glasnudlar samt en massa goda färska örter! Om man vill kan man låta var och en göra sina egna rullar. Lite pill, men kul pyssel vid matbordet och alla kan lägga i det man själv gillar bäst!
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
12 vietnamesiska rispapper
0.25 isbergssallad
150 g glasnudlar
150 g färska räkor
200 g kycklingfilé
5 dl kycklingbuljong
200 g rå lax (typ salma)
1 dl böngroddar
1 morot
0.5 gurka
4 salladslök
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
1 dl hoisinsås
1 dl jordnötter
1 msk fisksås
0.5 limefrukt
1 msk vatten
1 limefrukt
3 msk fisksås
1 msk strösocker
1 vitlök
1 msk ingefära
0.5 röd chilifrukt
Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter.
Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna.
SåsBlanda ihop ingredienserna till respektive sås. Ställ åt sidan.
Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten.
Doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag.
Lägg i ca 5 cm från kanten - emot dig - en liten avlång bunt räkor, salladsblad, böngroddar, morot, gurka, kyckling, salladslök och till sist koriander, thaibasilika och mynta.
Rulla ifrån dig ett varv, vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats.
Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt.
Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs.