Fisken går att byta ut till det man råkar ha, t ex sik, abborre och gädda etc 🥰 Tips! Ett bra sätt att känna att fisken är klar är att sticka med provsticka i den och är det inget motstånd så är den genomstekt eller så använder man en termometer och när den visar 55 grader är fisken klar.
Sept. 10, 2024
1 kg mjölig potatis
1 dl mjölk
50 g smör
1 st ägg
Salt och svartpeppar
400 g fiskfilé
0.5 st rödlök
2 dl creme fraiche
Lite gräslök
1 msk kaviar
0.5 dl riven ost
Potatismos: Koka potatisen mjuk i vatten, värm mjölk och smör. Vispa potatisen och tillsätt mjölk, smör och ägg, ev lite mer mjölk, så det blir en lagom konsistens som går att spritsa. Krydda med salt, peppar och lite strösocker. Spritsa eller klicka ut potatismoset i kanterna i önskad smord gratängform.
Fyllning: Skär fisken i mindre bitar och lägg i mitten av formen.
Sås: Hacka rödlöken, blanda med creme fraiche, gräslök, kaviar och riven ost.
Häll blandningen över fisken och gratinera i 175 grader i 10-15 minuter, tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.