Det blir supersnabbt och superenkelt när Jennie Walldén bjuder på middag! Wokade nudlar med grönsaker i säsong och nötfärs - en riktig familjefavorit!
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
300 g nötfärs
250 g äggnudlar
3 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
1 tsk risvinäger
1 krm svartpeppar
1 msk japansk soja
2 msk gochujang
1 dl hoisinsås
1 rödlök
1 vitkål
1 morot
75 g sockerärtor
180 g böngroddar
Rapsolja
Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.
Woksås
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Wok
Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner.
När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.
Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera genast!
Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga nudelwok. /Köket-redaktionen