500 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 st gul lök
2 st vitlök
6 st potatis
2 st köttbuljong
1 msk soya
1 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 msk paprika pulver
1 dl grädde
1 dl créme fraîches
Börja med att fräsa 500g köttfärs i smör i en kastrull, salta och peppra rikligt. Tillsätt sedan 2 msk tomatpuré och låt fräsa med färsen. Sänk värmen och tillsätt 1 hackad gul lök, låt mjukna och tillsätt sedan 2 klyftor vitlök.
Tärna upp ca 6 skalade medelstora potatisar och tillsätt i grytan, häll over 1 liter vatten. Tillsatt 2 st köttbuljongtärningar, 1 msk japansk soja och låt soppan puttra till potatisen är kokt
Krydda upp med 1/2 tsk cayennepeppar, 1 tsk lökpulver, 1 msk paprikapulver och salta efter smak.
Avsluta med 1 dl grädde och servera med en klick creme fraiche eller naturell yoghurt