En tiopoängare! Färsk svampfylld pasta (gärna Rana Tradizionale) och en god krämig vitvins/svampsås till. Toppas med pinjenötter & parmesan samt vilar på en bädd av ruccola med några stänk vit tryffelolja.
Original recept från www.instagram.com av giovannirananordics
Sept. 10, 2024
2 st förpackningar färsk pasta fyllda med svamp (gärna giovanni rana)
1 dl kastanj- eller skogschampinjoner, finhackade
20 g smör, brynt
0.5 dl vitt vin
2.5 dl vispgrädde, gärna @mildasmat visp 24 %
1 tsk kycklingfond
Salt (efter smak)
Pinjenötter
Pinjenötter
Rucolasallad
Parmesanost, riven
Rucolasallad
Vit tryffelolja
Parmesanost, riven
Vit tryffelolja
Färsk basilika (valfritt)
2 st färsk pasta
Koka pastan det sista du gör och enligt instruktion, innan dess behöver du göra den här magiska såsen.
Koka pastan det sista du gör och enligt instruktion, innan dess behöver du göra den här magiska såsen.
Fräs skogschampinjoner i lite smör tills det blir mjukt och förvällts/karamelliserats. Lägg åt sidan i en liten skål.
Fräs skogschampinjoner i lite smör tills det blir mjukt och förvällts/karamelliserats. Lägg åt sidan i en liten skål.
Bryn smöret i en liten kastrull eller i en sauteuse. Det skall bara bli precis gyllene-brynt.
Bryn smöret i en liten kastrull eller i en sauteuse. Det skall bara bli precis gyllene-brynt.
Häll sedan ner svampen och vitt vin. Låt stormkoka ca 1-2 minuter så att alkoholen i vinet får dunsta lite.
Häll sedan ner svampen och vitt vin. Låt stormkoka ca 1-2 minuter så att alkoholen i vinet får dunsta lite.
Häll i grädde och kycklingfond. Låt reducera till en lagom krämig sås. Smaka av och smaka eventuellt upp med salt.
Häll i grädde och kycklingfond. Låt reducera till en lagom krämig sås. Smaka av och smaka eventuellt upp med salt.
Lägg ruccola på en tallrik, på med pasta, såsen, parmesan, pinjenötter och några droppar tryffelolja.