En otroligt god men enkel kyckling curry gryta. Passar som matlåda, till söndagsmiddag eller vardagsmiddag.
Sept. 9, 2024
800 g kycklingbröstfilé
2 tärningar hönsbuljong
Smör
1 st vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
10 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
3 dl creme fraiche
4 tsk gul curry
Salt
Peppar
Chiliflakes
6 portioner basmatiris
1 kruka persilja
Hetta upp en gryta med olivolja och smör. Stek kycklingfiléerna hela på medelhög värme för att få stekyta. Krydda med salt, peppar och curry. Vänd kycklingfiléerna när dom fått färg på ena sidan. När kycklingen blivit genomstekt, lägg åt sidan på en tallrik.
Lägg i en klick smör i grytan.
Sätt på ris i en kastrull. Lägg gärna i en vitlöksklyfta för att få lite extra smak.
Häll i grädde och hönsbuljong och låt koka upp. Häll även i soja. Salta, peppra och i med mer curry. Häll även i chiliflakes. När såsen fått koka i någon minut, häll i creme fraiche.
Riv isär småbitar av den stekta kycklingen och lägg i currysåsen. Rör ihop och voilà, klar!
När riset är klart, lägg upp på tallrik tillsammans med kyckling curry grytan och toppa med persilja. Smaklig måltid!