Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta. Underbar kombination av syrliga äpplen & söt kladdkaka som smaksätts med kanel & kardemumma.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 7, 2024
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 - 4 st äpplen
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 nypa flingsalt
2 dl vispgrädde
1 tsk kanel
1 tsk strösocker
Äpplechips (torkade äpplen)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner strösocker & ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Riv äpplena & rör ner.
Häll smeten i en smord & sockrad springform.
Grädda i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna gärna i kylskåpet 1-2 timmar innan servering.
Vispa upp grädden & smaka av med kanel & lite strösocker.
Spritsa eller lika på kanelgrädden & dekorera med äppelchips & Njut!