En otroligt god lasagne med massa ost.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 5, 2024
500 g blandfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
Lite smör
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk malen svartpeppar
1 st köttbuljongtärning
9 st lasagneplattor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
150 g riven mozarella
150 g riven mozarella
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs köttfärsen i smör i en stekpanna, ca 3 min.
Blanda ner löken och tomatpurén, stek med färsen ytterligare 3 min.
Häll över krossade tomater och vatten. Tillsätt buljongtärning och örtkryddor. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock 10–15 min.
Bechamelsås med ost: Smält smör i en kastrull.
Rör ner mjölet och tillsätt mjölken under vispning, lite i taget så att det inte blir klumpigt.
Låt såsen sjuda utan lock ca 10 min. Blanda ner osten och vispa så att såsen blir slät och osten smälter.
Sätt ugnen på 175°.
Varva lasagneplattor, köttfärsröra och bechamelsås i en ugnssäker form (20 x 30 cm). Börja med köttfärs, översta lagret ska vara plattor och ostsås.
Strö på ost och grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 40 min.