De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god 🥰 Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Sept. 5, 2024
175 g smör
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 st ägg
2.75 dl vetemjöl
2 st äpplen
Kanel eller kardemumma
Florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
Skala och riv äpplena.
Rör ner de rivna äpplena i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över lite kanel eller kardemumma uppepå.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.