Få ingredienser, enkel att göra och sådär knäckig och seg som godis 🥰 Tips! Variera med lite kardemumma i kakan nästa gång. Eller varför inte lite riven apelsin? Receptet kommer från TV-seriens ”Mandelmans gård”.
Sept. 5, 2024
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 st äggulor
3.5 dl vetemjöl
3 msk honung
1.25 dl strösocker
75 g smör
1.25 dl sötmandel, hackad
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylen i ca 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Kavla ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter eller tryck ut den i en stekpanna av gjutjärn. Förgrädda pajdegen i ugnen i 7–8 minuter.
Sjud honung, socker, smör och mandel i en kastrull under ständig omrörning tills blandningen precis skiftar i färg mot gyllengult. Ju längre du värmer den desto hårdare blir den.
Höj värmen till 200 grader. Fyll pajskalet med fyllningen (tänk på att den är galet varm och lätt klibbar fast i skinnet) och grädda i ytterligare 7–8 minuter tills pajen fått en gyllene färg.