Njut av denna krispiga laxrätt med fräsch mangosalsa och krämig chilimajonnäs. Enkel och smakrik!
Sept. 4, 2024
500 g laxfilé
1 dl mjöl
2 st ägg
2 dl pankoströbröd
1 dl olivolja
4 portioner ris
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
100 g mango fryst
2 st avokados
0.5 st rödlök
1 st röd paprika
1 st lime
0.5 st kruka koriander
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1.5 dl majonnäs
0.5 msk sriracha
1 st vitlöksklyfta
1 krm salt
1. Koka riset Lägg mango i en skål och ställ åt sidan. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Chilimajonnäs Blanda ihop majonnäs, sriracha och salt. Pressa i vitlöksklyfta. Blanda allting noggrant och ställ i kylskåpet.
3. Mangosalsa Skär avokado i kuber och lägg i en skål. Finhacka rödlök, paprika, koriander. Lägg i skålen med avokados. Lägg tinad mango i skålen. Lägg i olivolja, salt, peppar och pressa i lime. Blanda noggrant så att alla ingredienser fördelas jämnt.
4. Förbered laxen Vispa upp ägg. Blanda pankoströbröd med kryddmixen. Häll upp mjöl. Skär laxen den i jämnstora kuber. Blanda laxen först i mjöl. Doppa laxen sedan i ägg. Avsluta med att röra runt laxen i panko-blandningen.
5. Tillaga laxen Sätt ugnen på 220º. Placera laxkuberna på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och grädda i 10-12 minuter.
6. Servera Servera laxen med mangosalsa, ris och chilimajonnäs.