En fräsch avokadopaj med fetaost och potatis, perfekt till brunchen, som förrätt eller lätt lunch.
Sept. 4, 2024
125 g kavring
50 g smör
500 g kokt potatis
3 st avokado
175 g fetaost i bit
1 dl kesella
1 dl creme fraiche franska örter
1 st pressad vitlök
0.75 tsk sambal oelek
0.5 tsk salt
Färsk timjan
1 - 2 msk pressad lime
2 dl cocktailtomater
Smula brödet, smält smöret och blanda.
Tryck ut i pajformen och ställ i kylen.
Skala potatisen och skär den i småbitar.
Dela och kärna ur avokadon - mosa.
Ta 2/3 av fetaosten och blanda med potatis, avokado, kesella, creme fraiche, vitlök, sambal oelek och salt.
Bred ut i pajformen.
Smula över resten av fetaosten och garnera med timjankvistar och halverade cocktailtomater. Ställ i kylen tills den skall serveras.