Efter en natt i kylen blir chokladtårtan en 10-poängare, så baka den dagen innan servering 👍🥰 Receptet kommer från madame Ediths blogg, sök på chokladtårta.
Sept. 3, 2024
3.5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
2 dl hett vatten
175 g mjukt smör
4.5 dl florsocker
2 dl kakao
1.5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och rapsolja. Elvispa smeten i 3 min.
Rör ner hett vatten i smeten. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
Grädda mitt i ugnen, ca 40 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Låt kallna.
Elvipa ihop chokladkrämen. Täck hela kakan med chokladkräm. Täck tårtan med plast. Ställ in i kylen under natten. Servera chokladtårtan med vispad grädde.