En kryddig och smakrik jambalaya med kyckling och chorizo.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 2, 2024
700 g kycklingfilé
450 g chorizo
4 msk smör
1 st stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
4 st stjälkar selleri
2 st röda paprikor
1 st jalapeño
2.5 dl ris (långkornigt)
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 l vatten
1 st hönsbuljongtärning
0.5 msk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
2 dl majs
1 msk chilisås
Salt
Peppar
Strimla kyckling, slanta korven och hetta upp 2 msk smör i en stekpanna.
Fräs kyckling och korv var för sig tills de fått bra stekyta, ställ åt sidan.
Hacka lök, vitlök, selleri, paprika och jalapeño. Hetta upp lite smör i en gryta.
Stek först löken ca 2 min på hög värme. Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs på medelvärme i ca 4 min.
Tillsätt ris och tomatpuré, rör om ordentligt. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning samt salt.
Krydda med oregano, timjan, paprikapulver, salt och peppar.
Tillsätt majs och chilisås, samt korv och kyckling med stekfettet i stekpannan.
Rör om och låt koka i minst 20 min. (Späd ev. med mera vatten om det behövs).
Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.