400 g pasta, valfri sort
400 g lövbiff
2 - 3 msk olja, till stekning
200 g färska champinjoner
25 g smör, till stekning
Smör till stekning
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1 st köttbuljongtärning eller fond
1 msk persilja, finhackad
1 nypa salt
2 krm svartpeppar
150 g riven ost, valfri
1 dl pastavatten
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (glöm inte att salta vattnet lite). Svara ca 1 dl pastavattnet.
Strimla lövbiffen tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme, tills den är genomstekt och har fått en fin stekyta. Salta och peppra. Lägg över på en tallrik.
Hacka champinjoner och stek i en torr stekpanna i ca 5 min. Tillsätt smör, salt och stek ytterligare 5 minuter. Lägg på en tallrik och ställa åt sida.
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i samma stekpanna tills det har mjuknat. Tillsätt soja, köttbuljongtärning/fond, grädden, finhackad persilja och låt koka i 2-3 min på medelvärme.
Rör ner osten i såsen, tillsätt persilja och pastavatten. Vänd ner lövbiffen, champinjoner och blanda runt.
Tillsätt den kokta pastan i såsen och pasta vatten. Rör om allt.
Servera direkt och njut!