Baka enkelt smarriga citronrutor till många i långpanna! Spritsa med grädde vid servering och garnera med citronbitar och citronmeliss 🥰
Sept. 1, 2024
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
225 g kallt smör
4 st ägg
3 dl strösocker
0.75 dl vetemjöl
1.5 st citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
1 st citron
Citronmeliss
Sätt ugnen på 200°.
Botten: Blanda snabbt samman degen i en matberedare el för hand tills det blir precis blandat. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna ca 26x38 cm. Grädda ca 15 min.
Kräm: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, fint rivet citronskal och saft. Blanda samman och fördela över bottnen, grädda ytterligare 8–10 min. Låt kallna. Ställ in i kyl att stelna.
Vid servering: skär i rutor och spritsa över grädde. Garnera med en liten citronbit och citronmeliss.