Att baka biskvier i långpanna går mycket snabbare och enklare än att baka vanliga biskvier 🥰 Tryffelbiskvierna går bra att frysa 👍
Sept. 1, 2024
750 g mandelmassa
0.75 dl strösocker
3 st äggvitor
3 dl vispgrädde
2 tsk honung
550 g ljus choklad, hackad
75 g smör, mjuk
400 g mörk choklad
1.5 tsk smör, mjukt
Strössel nonpareille
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och äggvita. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.
Tryffel: Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Klicka i smöret. Rör samman till en slät blandning. Låt stelna i kylen till en bredbar konsistens. Håll lite koll, så den inte blir för hård. Bred den på bottnen. Låt stå kallt.
Garnering: Smält chokladen. Rör i smöret. Låt svalna. Häll det ovanpå fyllningen. Garnera med strössel. Låt stelna.