Riktigt goda och snabbakade kakor som smakar kladdkaka. Lite flingsalt på toppen förhöjer smakupplevelsen 🥰
Sept. 1, 2024
75 g smör
150 g mörka chokladknappar
2 st ägg
1 dl strösocker (90 gram)
0.75 dl farinsocker (60 gram)
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl (120 gram)
Lite flingsalt till toppingen
Värm upp ugnen till 160 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull på spisen och tag sedan bort från värmen.
Lägg i chokladknapparna i smöret och rör om tills chokladen har smält.
Vispa ägg och strösocker med elvisp, ca 3-5 minuter.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt ordentligt i en bunke.
Rör ner smör och chokladblandningen i ägg och sockersmeten.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda ordentligt med en slickepott.
Lägg bakplåtspapper på 2-3 st ugnsplåtar
Klicka ut chokladsmeten med hjälp av två stycken matskedar.
Lägg dem glest, då de kommer att flyta ut.
Strö lite flingsalt på varje kaka.
Grädda kakorna ca 10- 13 minuter, ju kortare gräddningstid desto kladdigare kakor.
Låt kakorna svalna på plåten.