đĄTips: Soppan gĂ„r fint att frysa in đ„°
Sept. 1, 2024
500 g broccoli
3 st libbstickastjÀlkar med blad
1.2 l grönsaksbuljong eller libbstickabuljong
0.5 tsk salt
1 krm finmalen vitpeppar
2 dl crĂšme fraiche
Ev 1 dl vitt vin
Ansa broccolin, bryt i buketter och skÀr stjÀlkarna i tÀrningar. Plocka bladen av libbstickastjÀlkarna.
HÀll buljongen i en kastrull och tillsÀtt broccoli, hÀlften av libbstickabladen, salt och peppar.
Koka upp, sÀnk vÀrmen till medel och sjud under lock 10 minuter. Smaka pÄ buljongen och tillsÀtt mer libbsticka för djupare smak.
Sjud tills broccolin Àr mjuk. Ta av kastrullen frÄn vÀrmen och lÄt svalna en stund.
Mixa soppan och stÀll tillbaka kastrullen pÄ plattan. Rör ner crÚme fraiche och eventuellt vitt vin.
Ge soppan ett uppkok före servering. Servera med bröd och smör.