Den här kycklingpastan gjord på ört- och vitlöksfärskost, grädde och toppad med chips gjorda på lufttorkad tryffelskinka blev i all fall riktigt god!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 1, 2024
12 skivor tryffelskinka
1 st liten gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor
1 st fp ört & vitlöksfärskost 130 g
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk rosévinäger eller vit balsamvinäger
Salt, svartpeppar, socker att smaka av med
900 g kycklingfiléer
Salt, vitpeppar, rökt & vanlig paprikapulver, chili flakes
Strimla kyckling, nagga och krydda generöst och 'moffa' runt.
Hacka lök, fräs i smör eller olja.
Lägg till kyckling och vitlök.
Lägg till vinäger, fond, färskost och grädde och blanda runt väl.
Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt & peppar. + ev en nypa socker.
Servera med pasta, riven parmesan & sallad.