Ett riktigt gott vegetariskt alternativ med mumsig ugnsbakad spetskål och röd pesto.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 1, 2024
1 st spetskålshuvud (à ca 600 g)
2 msk smör
Salt
Peppar
Smör/olja att steka i
Liten gul lök (hackad)
1 st vitlöksklyfta (pressad)
2 dl grädde
0.5 dl creme fraiche
0.5 dl mjölk
3 msk soltorkadtomatpesto (halv liten burk)
1 tsk rosevinäger (eller annan vinäger/vin)
2 msk parmesan
Salt
Peppar
Cayennepeppar (smaka av med)
Nypa socker för att runda av
Persilja + parmesan till servering
Sätt ugnen på 175°C.
Ansa och skär spetskålen i 8 klyftor. Lägg klyftorna på en plåt. Smält smöret och ringla över. Krydda med salt och peppar.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 30 minuter.
Stek lök och vitlök i kastrull ett par min, lägg till övriga ingredienser och låt koka ihop. Smaka av.
Stek 'kött'bullarna.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Hacka persiljan grovt.
Servera vegobullarna med bakad spetskål, sås och spagetti. Strö gärna över persilja och extra parmesan.