Snabblagad variant på gulasch med köttfärs. Värmande och riktigt god rätt som passar utmärkt att göra en stor sats av och frysa in.
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
4 vitlök
1 tsk hel kummin
2 tsk paprikapulver
1 finkrossade tomater
7 dl vatten
3 msk oxfond
1 msk kalvfond
3 potatis
3 msk tomatpuré
Chiliflakes
Olja
Salt
Svartpeppar
2 dl crème fraîche
Färsk timjan
Surdegsbröd
400 g nötfärs
3 bananschalottenlök
2 röd paprika
1 röd chilifrukt
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, riven vitlök och chili i olja i en gryta på medelhög värme tills löken blir glansig och mjuk.
Tillsätt paprikan och låt fräsa 2 minuter. Rör ner tomatpurén och låt även den få fräsa någon minut. Ta från värmen.
Bryn färsen i olja i en separat stekpanna. Tillsätt den brynta färsen i grytan med grönsakerna.
Tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater, vatten och koncentrerad fond i grytan. Låt koka ihop ca 10 minuter.
Skala potatisen och skär den i ca 0,5 cm stora tärningar.
Tillsätt potatisen i grytan och rör om. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gulaschen med en klick crème fraiche och färsk timjan på toppen, samt ett gott surdegsbröd till.