Ca 40 minuter

Aubergine Schnitzel med tomatsås

Glöm den traditionella schnitzeln, ja eller du kanske inte behöver glömma den, men snälla, aubergine-schnitzel är en otroligt smakrik och god variant. Auberginen har fått rosta hel i ugnen för att sedan försiktigt skalas innan den doppats i en smet och sedan toppats med pankoströbröd innan den friterats. Jag serverar den på en bädd av fyllig tomatsås och toppa med riven parmesan. Galet krispig och fylld med smaker. Receptet räcker till 4 personer

Original recept från grocerywealth.com av louise

Grocery Wealth

Sept. 1, 2024

Ingredienser

4 st auberginer

0.5 tsk salt

2.5 dl vatten

1.5 tsk bakpulver

5 msk maizenamjöl

3 dl vetemjöl

Panko ströbröd

800 g krossade tomater

4 st vitlöksklyftor

2 st mindre gula lökar

2 msk olivolja

Mortlad svartpeppar (efter smak)

Några skvätt balsamvinäger

Salt (efter smak)

Riven parmesan

Frityrolja till fritering

Gör så här

Värm ugnen till 250°C

Nagga auberginerna med en kniv, det räcker med ett par hack på varje. Lägg auberginerna på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. När auberginernas skal mörknar och de mjuknar inuti är de klara (cirka 30 min). Ta ut och låt svalna något (för bästa resultat, låt auberginerna vila inslagna i folie i några timmar innan fritering).

Sikta ner vetemjöl, maizenamjöl och bakpulver i en bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Vispa i vattnet lite i taget tills du får en slät smet. Låt smeten svälla i minst 30 minuter.

Finhacka löken och vitlöksklyftorna och stek dem i en panna med lite olivolja tills de är mjuka . Tillsätt krossade tomater, mortlad svartpeppar, en skvätt balsamvinäger och salt. Låt såsen koka upp och puttra i några minuter. Smaka av och justera kryddningen efter behov.

Skala auberginerna men låt toppen vara kvar. Doppa auberginerna först i frityrsmeten och sedan i panko ströbröd. Hetta upp frityrolja i en panna med höga kanter och fritera auberginerna i 3-4 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.

Lägg den friterade auberginen på en bädd av tomatsås. Toppa med riven parmesan.

Servera direkt och njut av den krispiga, smakrika auberginen med den fylliga tomatsåsen.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.