Våfflor inspirerat av kanelbullens dag! Våfflorna blir inte frasiga utan mjuka. Det blev jättegott. 😍 Variera mängden havregryn beroende på hur fast du vill ha våfflan och hur mkt du gillar havregryn. Med 0,5 dl smakar det knappt havregryn men våfflorna blir tunnare.
Oct. 1, 2022
50 g smör, rumsvarmt
1 msk farinsocker
1 msk strösocker
1 - 1.5 msk malen kanel
2 st bananer
½ - 1 ½ dl havregryn
4 st ägg
Smör att smörja/grunda våffeljärn med
1 tsk kanel
Hackad mandel
1 st banan
Lägg i banan, havregryn, kanel och ägg i en mixer. Kör till slät smet.
Sätt på våffeljärn och lägg sedan (när järnet är varmt) in bra med smör. Man vill inte att våfflan ska fastna.
Gör dina våfflor (nytt smör för varje våffla) och gör samtidigt fyllningen. Du lägger i alla ingredienser till fyllningen och mosar med en gaffel.
När våfflorna är klara så bred på fyllningen på våfflorna, njut med banan och hackad mandel som topping 😊🍌