Familjefavoriten chili con carne à la Catarina König serveras med goda tillbehör som smetana, nachos och koriander.
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
1 gul lök
2 röd paprika
1 gul paprika
0.5 röd chilifrukt
2 msk olivolja
500 g nötfärs
4 vitlök
1 finkrossade tomater
2 vita bönor i tomatsås
2 msk koncentrerad oxfond
tsk Paprikapulver
Chiliflakes
Salt
Svartpeppar
2 dl smetana
1 limefrukt
1 kruka färsk koriander
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin.
Fräs lök, paprika och chili i olivolja i en stekpanna några minuter tills allt mjuknar.
Tillsätt färsen och och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt finkrossade tomater, fond och paprikapulver. Låt småkoka några minuter.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i färsblandningen tillsammans med vita bönor i tomatsås. Låt småkoka 10-15 minuter.
Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chiliflakes.
Servera chili con carnen med färsk koriander, limeklyfta och en klick smetana. Bjud med nachos!